Deel 2: “Ik wil beroemd zijn” De cijfers.

Wow…dat was effe boven alle verwachtingen.  

Dinsdagavond 1 oktober om 22.36 uur kreeg ik een appje van Nancy, de moeder van Levy en Finn en mijn vriendin. “Duimen aub morgen, dat is het allerbelangrijkste”. De uitslag van een onderzoek zou komen dus liep ik al duimend naar de keuken om een glas water te pakken en dacht: “ik ben ook knettergek. Ik loop al 3 weken te duimen, ik heb 2 dikke kaarsen opgebrand en wat doet dat nou? Helemaal NIKS. Ja m’n geweten sussen.”

 

Schrijven:

Met mijn glas water liep ik terug de woonkamer in en ben gaan schrijven. Een kwartiertje later was ie af, mijn nieuwe blog. Ik heb wel nog even moeten checken hoe dat model ook weer heet en of je Cruijff ook echt wel zo schrijft. Lang leven google. Om 23.15 uur heb ik de blog “Ik wil beroemd zijn” online gezet, gelinkt met facebook en twitter en er wat taggs bijgezet.

 

Record:

Mijn record aantal lezers op 1 dag is 156, echt wel veel vond ik. Toen ik om 00.30 uur ging slapen waren er al 80 views. Woensdagochtend dacht ik nog, zal ik eens kijken of er nog mensen  gelezen hebben, nèh zal wel niet. Oké oké vooruit, toch even kijken.

WAAAAAT 565 views, nee ik kijk verkeerd, refresh, 573, nog eens refresh, 587, tiktiktiktik…. De teller draait maar door.

Even wassen, aankleden… 815 en de eerste reactie.

 

Blij:

Bij 1000 views belde ik mijn moeder:”maahaaammmmmm ze hebben al 1000 keer mijn blog gelezen, niet normaal.” Ik was zo blij, het leek wel of ik net mijn rijbewijs gehaald had. Een smile van oor tot oor.

Een melding van WordPress, “je hebt 500 views per uur” en de reacties stromen binnen. Iedereen wil helpen. En toen de blog 24 uur online stond zaten we op meer dan 5000 views. Om gek van te worden.

 

Pers:

Donderdag moest ik werken. Het was een drukke dag maar, tussendoor heb ik nog geprobeerd om iedereen even kort te antwoorden. Mijn eigen gsm staat altijd op still tijdens mijn werk, ik bel en app wel terug als ik tijd heb. “ohow”, gemiste oproep van L1. De ingesproken boodschap vraagt of ik terug wil bellen, het gaat over de blog. Tuurlijk bel ik terug.

Of ik als gast wil komen in Goeie Middag Limburg? Uhhh ja, dat wil ik zeker wel, alleen heb ik nog niet zoveel te melden. De blog en het idee is pas andere halve dag oud, dus concreet heb ik nog niks, alleen een idee. In de middag gaat de telefoon bij Omroep Brabant. “Ben jij Celine van de blog??” Een journalist van Dagblad de Limburger, of hij mij mag interviewen, “Ja natuurlijk”. Aankomende woensdag komt ie. Hè? Nu aankomende woensdag? Heb ik dat zelf afgesproken? Oh…POETSEN!!….

 

Mensen:

Veel mensen hebben gelezen, aan aantal kende het gezin waar het om gaat, maar vooral veel onbekende die zich willen inzetten voor mensen die ze helemaal niet kennen. Wat een lieve mensen allemaal. Ik ben trots op ze, super trots.

Aankomende week gaan we keiharde afspraken maken met verschillende partijen om een groot feest te organiseren, contacten te leggen en sponsoren te zoeken.

 

Ik zal met iedereen die een reactie heeft geplaatst contact zoeken maar het kan even duren.

 

De Cijfers van 5 dagen:

Views  8086

Reacties: 70

Gedeeld twitter: 42x

Gedeeld facebook: meer dan 1000x

Media: 2

Reacties op straat tegen mij, Nancy en mijn omgeving: heul veul.

 

Dank jullie wel, ik hou jullie op de hoogte.

Enne…BLIJVEN DELEN

Advertentie

18 thoughts on “Deel 2: “Ik wil beroemd zijn” De cijfers.

 1. Hoi Celine,!! Mooi initiatief!! Succes!
  Als je hulp nodig hebt, ik kan alleen niet zingen, dansen etc maar laat maar horen als je iemand nodig hebt !
  Groetjes uit Susteren!
  Desiree

 2. Ook ik hoop dat je beroemd wordt en als je zo doorgaat gaat dat ook zeker lukken .Wij gaan ook voor Levy&Finn en voor al die andere kinderen met deze vreselijke ziekte.Succes!!

 3. Hoi Celine
  Ik heb afgelopen Donderdag gepraat met Nancy in de winkel waar ik werk .Jan Linders in Peij – Echt. Ik zei dat ik alles had gedeeld openbaar.En dat ik Woensdag aan haar heb gedacht. Jij bent een supervriendin voor haar.xx Edith

 4. Het gaat je lukken, zeker weten. Ik ken je niet persoonlijk, maar hoorde van Aggie dat jij een kanjer bent. Ga ervoor, met de juiste mensen moet dit lukken.

 5. Hallo Celine,
  Super wat je doet. Ons zoontje Floris is 20 maanden oud en heeft ook CF. Die onzekerheid iedere dag opnieuw is vreselijk, iedere moment kan de gezondheid van je kind veranderen.
  Bij ieder kuchje word je ermee geconfronteerd. Iedere uur van de dag denk je eraan hoe het allemaal verder moet.
  Zelf wonen we in Echt en kennen Chris en Nancy ook.
  Steun deze 3 kanjers en de rest in Nederland!

  Lieve groeten

 6. Hoi Celine,
  Bij het delen van de status vorige week schreef ik al dat ik (vanwege andere ziekte) ook zo’n soort ervaring had. Onder minister Borst mocht toen een medicijn Nederland niet ingevoerd worden. Ik was nog tiener dus weet het niet meer precies, maar ik weet dat we (ouders, artsen etc) alles geprobeerd hebben, maar helaas mocht dat niet baten. Tegen de tijd dat het wel mocht was het voor mij al te laat. Ik hoop dat de CF patiënten in deze tijd met sociale media, bloggers als jouw, de “kleinere wereld” meer geluk hebben. Ik zal nooit weten of dat medicijn mij had kunnen helpen, maar het zou fijn zijn als die jochies als volwassenen kunnen vertellen dat het voor hun een perfect medicijn was! GA VOORAL DOOR MET JE BLOG! Ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt!

  Groetjes Yvonne (momenteel weer in het Orbis Medisch Centrum, maar normaal in Born)!

 7. Hoi Céline,

  Mochten wij iets voor je kunnen betekenen dan horen we dat graag! We zijn maar een klein bedrijfje, maar kunnen je vast helpen om een creatieve bijdrage te leveren aan je feest!

  Groetjes uit Heerlen,
  Jolanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s