Deel 3: Ik wil beroemd zijn. Jaloezie.

2 dagen heb ik nagedacht over wat ik nou zou schrijven in mijn blog. Een blog die ik ook deze keer een beetje vanuit emotie schrijf. Tenminste…is jaloezie een emotie??

Zenuwachtig ben ik zelfs om het online te zetten maar, ik vind dat ik toch moet schrijven wat ik voel. Misschien worden er dan mensen een beetje boos op me of snappen ze me niet. Ik zal het proberen uit te leggen.

Allereerst wil ik heel hard roepen:      ZIE JE NOU WEL!!!

Ramp:

11 november was er een vreselijke ramp op de Filipijnen, tyfoon Haiyan. Het is echt heel erg. Wat een vreselijke beelden en wat een ellende voor die mensen. Het liefste zou ik in het vliegtuig springen en gaan helpen. Dit kan helaas niet dus, heb ik geld overgemaakt voor giro 555.

TV Show:

Nederland zou Nederland niet zijn als we er geen mega show tegenaan gooien om geld in te zamelen voor de hulporganisaties die hulptroepen in het rampgebied hebben. Weer helemaal geweldig, dat meen ik echt. Helaas heeft het voor mij een beetje een nare bijsmaak. De afgelopen anderhalve maand heb ik een groot deel van bekend Nederland benaderd of ze me wilde helpen met mijn “Project CF”. Bijna alle managementen hebben gereageerd. “We krijgen iedere maand velen aanvragen voor goede doelen en projecten en kunnen helaas niet aan uw vraag gehoor geven. Veel succes met de organisatie.”  Of, ik zal geen namen noemen maar, dit waren ook een groot aantal antwoorden “… heeft zich gebonden aan één vast goede doel en kan hierdoor helaas geen andere doelen steunen. Veel succes met …blabla….”

En ik snap het, na ieder antwoord dacht ik: “Ja, dat is ook wel zo, ze zijn beroemd en worden door iedereen benaderd. Ze doen al veel goed werk en nu ook nog mijn vraag. Ik zal het toch zelf moeten doen.”

Verbazing:

En dan komt de grote tv actie. Op NDL 1, RTL, SBS en radio 2. Veel media, veel camera’s en heel veel aandacht. En wat schetst mijn verbazing, daar zijn ze allemaal. Al die hele drukke bn’ers en de artiesten die zich gebonden hebben aan maar één goed doel. Daar zitten ze, in het telefoonpanel of aan het optreden. En ook deze keer heeft het weer effect.

Veel geld:

25 miljoen euro hebben we met z’n allen bij elkaar gedoneerd. Wauw dat is echt heel veel geld. Wat een super mooi bedrag. Hier kunnen veel mensen mee geholpen worden.

Project CF:

Even over ons project. Vandaag heb ik gesproken met mensen die alles weten over de medicijnen die mensen met CF een lang leven kunnen geven. Het bedrag dat nodig is om het grootste onderzoek af te ronden is 2,5 miljoen euro. (als alle kijkers van The Voice Of Holland een euro zouden doneren, dan zijn we er al). Binnen 5 jaar verwacht de organisatie het geld bij elkaar te hebben en het onderzoek te kunnen afronden. Op mijn vraag “als ik morgen de 2,5 miljoen heb, kan het onderzoek dan ook eerder afgerond worden?” kreeg ik een “heel zeker” als antwoord.

Dus hoe sneller het geld er is, hoe sneller het medicijn er is.

Europa:

Ook kan ik vertellen dat er inmiddels wel al medicijnen in Europa zijn die de ziekte aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijd. Helaas is dit medicijn er alleen voor een kleine groep CF’ers omdat, er  zoveel verschillende mutaties zijn dat je eigenlijk per persoon een eigen medicijn moet hebben. En daar zijn ze nou met dat onderzoek mee bezig.  

2 uur:

Als je (zoals gisteren) in 18 uur 25 miljoen euro op kunt halen, dan is dat ongeveer 1,4 miljoen per uur. Dus als we 2 uur uitzending kunnen maken met BN’ers dan hebben we 2,8 miljoen en kunnen we het onderzoek afronden.

Dit is natuurlijk erg kort door de bocht, maar dat is waarschijnlijk dan de jaloezie die spreekt. Ik kan er niks aan doen.

Wel weet ik nu dat ik niet bekend Nederland, maar eerder de pers, camera’s, krant, radio en tv moet mobiliseren en dat dan de bekende Nederlanders vanzelf op de stoep staan.

Afbeelding

Advertentie

8 thoughts on “Deel 3: Ik wil beroemd zijn. Jaloezie.

  1. Hoi Celine, jee ja waar moet ik beginnen. Geld verzamelen voor een goed doel blijft moeizaam, zeker in de huidige tijd waar iedereen op de centjes, eurootjes let. Vanaf het moment dat wij een klein benefietconcertje hadden georganiseerd merkten we hoe moeilijk het is om geld bijelkaar te krijgen en mensen iets willen doneren. Wij stonden versteld dat we sponsoren hadden gevonden die 20, 50, 100 en zelfs 500 euro hadden gegeven. En dan de mensen die tijdens het concert geld in de collectebus hadden gedaan, fijn dat iedereen zijn steentje had bijgedragen, de minder beroemde mensen. Elke euro is van harte welkom. We waren trots op het bedrag wat binnen was gekomen. Zeker in het achterhoofd houdende dat er zoveel goede doelen zijn waar mensen geld om vragen en iedereen voor zijn doel gaat. Het is al supertop dat we met zijn allen, en jij op jou manier, geld probeert bijelkaar te sprokkelen. Ik ben zelf vanaf het benefietconcert mijn hersenen aan het overloaden naar een masteridee; een goed idee om iets tot stand te brengen of te creëren dat mensen ertoe drijft om superveel geld te doneren,maar hoe, dat blijft maar dollen in mijn hoofd en blijkbaar in meerdere koppies.Doch in ons achterhoofd houdende wordt er beetje bij beetje bijelkaar gesprokkeld en komen we er uiteindelijk wel. Misschien wat langer dan we willen, maar misschien vlugger dan we denken.Wie weet. We geven de moed niet op en als men er samen voorgaat dan kan het wel lukken. Kom laten we een bank overvallen, nou ff grapje tussendoor, moet kunnen, want humor in elke situatie is ook van belang. Het is superfijn hoe je het aanpakt en wie weet wat er op je pad komt en de sterren van bnn smeken om een aandeel te mogen hebben in al dit gebeuren. In ieder geval komt er geld binnen op welke manier dan ook. Je bent heel goed bezig en weet dat iedereen al trots is wat je op touw hebt gezet. En noem het jaloezie, nee, want men is begaan met ieders lot, en is men blij dat de fillippijnen geholpen worden. Men wil graag iedereen helpen, helaas maakt het dat zo moeilijk. En dat begrip van jaloezie, snapt iedereen. Groetjes Gerda, en yep, heb het nog “kort gehouden”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s