Bij de kapper

Afbeelding

Vandaag is het weer zover…2 keer per jaar ga ik naar de kapper. Zoals gewoonlijk vroeg de kapster eerst wat ik wilde. “Nou, uhm, ik wil weer eens af van die strokleur en de strolooks”. “Ja” zegt ze. Ze kijkt bedenkelijk, gaat met haar handen door mijn haren, bekijkt wat plukken apart, kijkt naar de uitgroei en zegt dan: ” Ik haal even mijn collega erbij.”

Eng.
Dat vind ik dan eng. Ze haalt even haar collega erbij, met andere woorden, voor dit haar weet ik even geen oplossing. Haar collega kijkt van 2 stoelen verder. Ik hoor woorden als: uitgroei, dof, grauw, donkere en lichte stukken. Dan legt de collega de föhn weg en komt toch ook even kijken. Ohow, nu denk ik echt dat ik het probleemgeval van de dag ben.

De beslissing.
Uiteindelijke beslissen de dames. 6 met misschien een druppeltje 9 erbij. Uitgroei met de kleur van de vorige keer. “We verven alleen de uitgroei en we doen er highlights in. Dat is veiliger voor ons en mooi voor jou.” “Oooooohhw, veiliger voor jullie?? ooooke dan. Jullie zijn de kenners.”

Zelf.
En ja, natuurlijk heb ik mijn haren de laatste tijd zelf een paar keer onder handen genomen. Eerst in de winter donkerder geverfd. En in de lente alleen de punten blond en wat plukjes in de pony blonder, want dat was hip. Dip dye. En aangezien ik zo hip en modebewust ben, not, moest ik dat ook. Alleen wilde ik het zelf doen, want met mijn lang en dik haar ben ik bij de kapper al snel 80 tot 90 euro kwijt en dat vind ik toch best veel.

Vlechten.
Toen ik daar dan weer aan gewend was, wilde ik weer wat anders en toen kwamen de vlechtjes. Mijn vriendin is daar super goed in. Eerst heb ik in Amsterdam nep haar gehaald voor erbij te vlechten en na 12 uur samen vlechten zaten er 160 vlechten erin. Super mooi, maar loei zwaar. Na 2 weken heb ik er een stuk afgeknipt en toen ging het wel weer. Nog een week later was ik er alweer echt klaar mee en moesten ze eruit.

Na de vlechtjes heb ik het een tijdje aangekeken en er blonde verf ingedaan. Hmmm, niet naar mijn zin, och ja dat lossen we later dan wel weer op. En dat later dat is dus nu.

Klaar.
2 uur heb ik bij de kapper gezeten. Ik weet alles over de kapster, ze gaat bijvoorbeeld over 3 weken op vakantie naar Rhodos, waar haar schoonzusje ook is geweest en een vriendin, nou ja vriendin, iemand waar ze wel eens mee kletst met op stap gaan, heeft een vriend in het buitenland. Ze heeft geföhnd, gestyld en gekruld. Het ziet er schitterend uit. Ze heeft er werk van gemaakt.

Helaas is het 30+ graden buiten en gaan mijn haren meteen in een knot als ik buiten kom.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s