Op het terras

Een latte macchiato voor mij alsjeblieft en een salade kip. Ik zit op het terras na een heerlijke warme dag. Vrienden en bekenden zijn allemaal op vakantie of hebben andere plannen vandaag, dus ik zit alleen op het terras. Mensen kijken. Mijn hobby. Waar komen ze vandaan en wat gaan ze doen. Je kunt van alles bedenken.

Twee jongetjes
Hoe oud zouden ze zijn? 8 en 11 misschien. Donkere mannekes, waar de groep mensen waar ze bij zijn erg om moeten lachen. Zouden ze geadopteerd zijn? De mensen waar ze bij zitten zijn ras echte Limburgers. Oh, de jongens spreken plat Amsterdams, dus nee, niet geadopteerd, tenminste niet door deze mensen. Dan hou ik het maar op vakantiekinderen uit een arm gezin.

Oma
“Ja hoor schat, ik let zaterdag wel op mijn kleinkind”. Dat moet de vrouw verderop op het terras deze week tegen haar zoon gezegd hebben, toen ze vertelde dat ze graag met vrienden wilde gaan uit eten. Vanmiddag zal ze even hebben zitten balen toen haar goede vrienden vroegen of ze mee naar het terras ging vanavond. “Och weet je wat, we leggen hem in de kinderwagen en nemen hem mee.” Ja, daar heeft nu het hele terras last van.
Hij blijft maar huilen. Dan maar op de arm bij oma, dan bij opa en bij de vriendin van oma. Nee het kind wil gewoon heerlijk thuis in z’n bedje liggen. Oma en opa geven het op en gaan toch maar naar huis.

Gezin,
Naast mij zit een gezin met 2 kinderen van een jaar of 12. Het zal me niks verbazen als het een tweeling is. Een jongen en een meisje. Ze vinden er niks aan op het terras. De jongen vindt dat 3 uur op het terras zitten wel erg lang is. Zijn zusje is het met hem eens.
Ze zitten op het vakantiepark Weerterbergen aan de rand van Weert. Vader drinkt een palmpje en moeder een kop thee. Dochter is aan de cristal clear en zoon heeft, denk ik, geen dorst. Hij zit vooral te balen dat ie zijn pc niet mee kon nemen naar het terras.

Rood
Dan de man aan de andere kant van mij. Hij komt net naast me zitten en heeft een vrouw bij zich. Waarschijnlijk zijn eigen vrouw. Jammer dat ze niet tegen hem heeft gezegd, voor ze de deur uit stapte, dat als je een verwassen rode broek aan doet, dat je dan geen fel rode, fluweelachtige schoenen eronder aan moet doen. Dat is toch normaal dat je je partner niet voor lul laat lopen. Maar ja, hij heeft waarschijnlijk ook tegen zijn vrouw gezegd dat de nepnagels die ze zelf heeft opgeplakt “echt heeeeel mooi zitten”.image

Modern.
Leuk zijn ze, de twee echtparen aan de andere kant van het terras. Rond de 70 en ze proberen goed met de mode mee te gaan. De dame van een echtpaar heeft ergens opgevangen dat roze weer helemaal hip is en zeker voor mannen. Ze heeft zelf een roze jurkje aan met witte strepen en voor haar man heeft ze voor ze weggingen een zelfde kleur roze poloshirt klaar gelegd op bed. Schattig, maar wel heel roze.

“YESSSSS” klinkt het over het terras. Het gezin gaat weg en de jongen is het er helemaal mee eens zo te horen.

Haar.
De zon is inmiddels achter de huizen gezakt en de vrouw recht tegenover me begint op te vallen. Ze heeft zo’n hele grote zonnebril op en zit continu aan een pluk haar draaien. Ik blijf ernaar kijken. De grote vliegenogen met een hand ernaast die met haar speelt. Voor een slok wijn laat ze de haren even los, maar daarna gaat ze vrolijk met verder, nu met twee handen.

Tijd.
Het is tijd om naar huis te gaan. Ik ben uitgekletst over de mensen om me heen. En wie weet wat ze allemaal over mij hebben geklets. Die vrouw, alleen op een terras, die een salade eet terwijl ze zit te typen op haar ipad. Die met die gekke, lange, gekleurde rok.

Maar dat haar, wauw, volgens mij is ze donderdag naar de kapper geweest. Dat heb ik gelezen in een blog.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s