Leren

Ik kan me nog herinneren dat een leraar tegen onze klas zei, toen ik op de MAVO zat: “Later kijken jullie terug naar deze tijd als de mooiste periode van je leven”. Ik zit nog steeds te wachten op later, want dat gevoel heb ik nog steeds niet. Oh wat had ik toch een hekel aan leren.

Werkstukken maken vond ik leuk, praktijk niks mis mee, maar leren, tjonge jonge wat een ellende. Het licht uit je ogen leren en dan toch maar een 6,8 halen ofzo.

 

Middelbare school.

De mavo…ik was erg bezig met alles oneerlijk te vinden. Atheneum mocht op kamp naar Rome, Havo naar London en MAVO naar Weerterbergen “want”, zo zeiden de leraren: ”dan kunnen we jullie makkelijk op de trein naar huis zetten, die MAVO gasten spoken altijd iets uit.”

En dan heb je eigenlijk al geen zin meer. Tenminste ik niet.

Beroepsopleiding.

Nou daar dus geen problemen, veel praktijk, weinig theorie. Goed gekozen al zeg ik het zelf. Dus… volgende kopje.

Websites bouwen.

Lang geleden dacht ik: ”weet je wat… ik ga bij de NTI leren hoe ik een website moet bouwen. Thuis studie. Lachuh…het eerste hoofdstuk kwam binnen en Celine ging er voor zitten. Ja… ik heb het echt geprobeerd, echt waar. Maar de eerste 2 pagina’s waren al zo abracadabra dat ik het toen al heb opgegeven. De andere hoofdstukken die daarna nog met de post kwamen die heb ik ingeklapperd maar nooit gelezen.

Spaanse les.

2 jaar geleden wilde ik Spaans leren. Nu eigenlijk ook nog wel hoor. Maar toen ging ik op les. Geleerd van mijn websitebouw mislukking, ging ik opzoek via internet naar iemand die bij haar thuis Spaanse les gaf.  En dat klikte niet zo goed. Deze dame had in Latijns Amerika in een commune gewoond. We waren met 8 cursisten en betaalde genoeg geld, maar er was niet eens een kopje koffie of thee voor ons. Water stond op de gang.

Ik heb het 2 lessen vol gehouden en toen kon ik het niet meer opbrengen om na mijn 10 uur werken meteen door te rijden naar mijn les.

Spaanse les deel 2.

2 maanden geleden lag bij de Aldi een cd-box met Spaanse les. “Dat is handig dan kan ik in de auto leren.”  Nou zeg, wat een aanfluiting. Er zijn 2 mensen die hebben ingesproken. Een man en een vrouw. Beide spreken woorden en namen anders uit. En het zijn alleen maar op-vakantie-zinnen.

Dus op weg van Weert naar Eindhoven heb ik de CD bij Maarheeze afgezet en is ie niet meer aangegaan.

Gewoon doen.

Het liefste leer ik gewoon door het doen. Dat gaat het makkelijkste. Vandaag heb ik dan ook weer allemaal kleine dingetjes geleerd. Bijvoorbeeld waar de telefoonlijst staat op het nieuwe intranet.  We hebben sinds 2 weken een nieuw internet. Alles veranderd. En dan ben ik toch een beetje een autistje want dat vind ik moeilijk. Veranderingen op technisch gebied.

Gisteren de nieuwe iOS 7.0 geïnstalleerd op mijn ipad. Wow. Best wel effe wennen weer en dan is het makkelijk als ik op mijn werk ben. Daar zijn dan weer veel collega’s die me daar iets over kunnen leren.

En zo leer ik iedere dag weer iets bij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s