Smaken verschillen

Niet vaak sta ik met mijn mond vol tanden, niet vaak heb ik geen antwoord terug. Gisteravond was het dan zover. Ik was zo verbaasd, misschien een beetje geschrokken, maar vooral overrompeld, dat ik niks meer wist te zeggen.

 

Eten.

Gelukkig hebben we allemaal een andere smaak. Stel je voor we vinden allemaal hetzelfde lekker om te eten. Dan was de biefstuk of forel niet meer aan te slepen. Ik ben meer van het vlees dan van de vis, maar als iemand graag vis eet dan vind ik dat helemaal prima.

 

Muziek.

Ook muziek is een smaak. Vroeger was de strijd tussen de Beatles en de Stones. Tegenwoordig ben je als tiener een Directioner of een belieber. One Direction fan of Justin Bieber fan.

Je bent een danser of een rocker, misschien wel allebei. Het is een smaak en dat is dat.

 

Kleding.

Kleding ligt ook aan de mode, veel mensen vinden bij voorbaat wat in de mode is mooi, dat ligt dan niet aan smaak, maar aan meeloperij, denk ik. Dat vind ik persoonlijk een beetje raar, je doet toch aan wat je eigen smaak en stijl is.

Deze zomer had je de overals voor vrouwen. Jumpsuits heet dat dan officieel. Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel, dat zijn die pakjes die oorspronkelijk gemaakt zijn voor baby’s en nu ook t/m maatje XXL te koop zijn. En ze hebben meestal een pyjamaprint. Mijn smaak is het niet, maar moet ik ook eerlijk zeggen, ik heb ook wel eens een mooie gezien. Maar als vrouw zijnde moet je dan wel maatje 36/38 aan kunnen. Dus moeten ze ook geen maatje 42 maken, gewoon uit zelfbescherming vind ik.

 De mensen die mij kennen weten dat ik een mollig maatje 42 heb en zal dus ook niet in een jumpsuit te vinden zijn. Misschien vinden mensen mijn kledingstijl ook niet mooi, maar dat is ook weer een kwestie van smaak.

 

Man/Vrouw.

En gelukkig hebben we ook een andere smaak in het zoeken naar een partner. Dik, dun,  buitenlands of een blonde Nederlander. Krullen of stijl haar, dikke billen, toch liever dikke borsten of allebei. Lelijk maar grappig, knap maar serieus of natuurlijk knap en grappig. Veel geld en liever wat minder.

Je vind of Nick leuk of Simon, maar niet allebei.

 

Gisteren.

Na een leuke avond in een Salsabar in Eindhoven wandelde ik naar mijn auto. En daar kwamen ze aan…2 jongens op een scooter. Nou ja jongens, jongetjes, ik betwijfel of ze al op de scooter mogen rijden. Luidruchtig al vanaf dat ze de hoek om zoefde.

Achteraf denk ik hun smaak voor partner wel te weten. Jong meisje (zeker geen jongen), maatje 36. Lange, zo blond mogelijke, haren. Veel make-up op. Als ze naar je kijken hangt hun onderkaak een beetje naar beneden waardoor de mond openvalt. Je ziet nog niet de vraagtekens uit hun kruin naar boven vliegen. Ze praten altijd met hun vriendje mee.

Het kan zijn dat ik bevooroordeeld ben, als dat zo is spijt me dat.

Maar goed, daar kwamen ze aan, 2 jongetjes op een scooter. Ze rijden recht op me af. Ik loop gewoon, kei stoer, net of het me niks doet door. Niet mee bemoeien gewoon doorlopen. Als ze vlak bij me zijn gaan ze wat langzamer rijden. Op ongeveer 20 cm afstand rijden ze langs me en als ze naast me rijden buigt de bestuurder nog iets meer naar mij toe en roept heeeeeeel hard:

DIKKUH!!!!!!!!!!

Achteraf denk ik dan. Had ik maar dit geroepen of had ik hem maar van zijn scooter getrapt, maar ik stond daar maar. Heel eventjes…en toen ben ik weer verder gewandeld.

 

 

Advertentie

One thought on “Smaken verschillen

  1. die scooterboys weten niet beter en zijn ongemanierd! laat ze en trek je je er verder niks van aan! Niks roepen is het beste, anders stappen ze nog af en krijg je nog meer gedonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s