Ouder worden

Ik vind het helemaal niet erg om ouder te worden. Veel mensen om me heen vinden dat wel en dan zeker de mensen bij de tv. Laatst stond ik met een collega bij het koffiezet apparaat en kreeg ik een heel verhaal te horen over hoe erg het was dat ze de dag erna jarig was en dertig werd. Toen ik vroeg waarom dan: ”dertig is zooo oud”.

Dan ben je dus nog niet op de helft van je leven en dan vindt je jezelf al oud. Tja.

 

Veertig:

Ik word eind deze maand 39 en daar ben ik trots op. Nog een jaartje en dan staat er 40 achter mijn naam. Ik vind dat leuk. Ik heb plezier in wat ik doe, nou ja het meeste dan, kan lekker werken en genieten, niks mis mee zou ik zeggen. Een jaartje erbij is niet zo erg.

 

Meidendingen:

Nou heb ik het geluk dat ik niet zo rimpelgevoelig ben. Een jaar of 10 geleden waren we gaan eten met een paar vrouwelijke collega’s. Er is dan niet aan te ontkomen om te praten over vrouwen dingen (ben ik niet zo goed in). Dus meestal zit ik dan braaf te luisteren. “Scheren, epileren of harsen???” Zij: epileren of harsen, ik: ”Uh, wat het minste pijn doet en het snelste klaar is”. Hoe lang ben je ’s morgens bezig met haar en make-up? Zij: twintig minuten minimaal, ik: “borstel door mijn haar, staart erin, knipoog naar de spiegel, klaar” En dan al die haar producten. Zij: “De goeie van de kapper zijn toch allemaal zo duur, kleurshampoo en conditioner en dan ook nog een masker. En jij Celine, je hebt zo’n mooi, dik haar?” Ik: “Tja, Dove, dat is volgens mij een van de goedkopere. Conditioner? Nee daar doe ik niet aan.”

 

Rimpels:

En ohhh, hoe duur zijn al die dag en nachtcrèmes toch allemaal niet: Zij: gebruiken allemaal een of ander duur merk en dan ook nacht, dag en tussendoor, ik: “Ik gebruik dat allemaal niet, als ik denk dat mijn huid droog is dan smeer ik er good old Nivea op”. Uit dat vertrouwde platte blauwe blikje met de geur die me doet denken aan vroeger”.

“Maar je hebt helemaal geen rimpels?” Nee inderdaad dat klopt wel. Daar heb ik geluk mee. Ik denk ook dat als je eenmaal van die rotzooi op je gezicht smeert (al die crèmes) dat je huid daaraan went en dat je er dan ook niet meer vanaf komt. En ik rook niet. Rokers hebben echt de slechtste huid, met de meeste rimpels van allemaal.

 

Mooi:

Eerlijk is eerlijk ik ben net zo van al die poespas. Ik ben ook erg aan mijn slaapuurtjes gehecht. Dus als ik een kwartiertje langer kan slapen in plaats van opmaken dan doe ik dat. Misschien ben ik wel een beetje van de makkelijke, al dat gedoe met die krullen indraaien of juist mijn haren stijlen. In een staart of knot zit het ook goed voor op het werk en heb ik er geen last van.

Het is wel leuk om zo af en toe eens te tutten en er mooi uit te zien. En als je dat niet te vaak doet krijg je ook de hele avond complimenten van de mensen. Als ze daar aan gewent zouden raken dan zien ze dat ook niet meer natuurlijk.

 

Kilo’s:

Nou moet ik ook bekennen dat ik de afgelopen drie maanden dertien kilo ben afgevallen en wow wat voel je je dan beter dan ooit ervoor. Ineens heb ik taille (nou ja, een klein beetje dan hè). En als je je beter voelt dan straal je dat ook uit. Dan loop je rechter, dan ben je trots. Misschien vind ik het dan ook leuker om van mezelf een leuk plaatje te maken, om daar wat meer tijd in te steken.

 

Personeelsfeest:

Afgelopen donderdag bijvoorbeeld. We hadden personeelsfeest van Omroep Brabant. ’s Morgens naar de kapper, voor ik ging effe make-uppen en een selfie gemaakt voor de heb.

Op het feest komt een collega naar me toe dat ik er zo leuk uit zie. Dus ik de selfie laten zien, in de zon. “ohhhh die moet je als profiel foto op facebook zetten”. “Nee joh, er staat een leuke foto op. ”Jawel doen” …”Nee doe ik niet” …”Doe nouwwww” …“Oké dan”. Binnen 2 dagen bijna honderd likes. Gek volk die vriendjes van mij op facebook, maar stiekem wel heel leuk.

 

 

Brasfeest:

Nu heb ik de smaak te pakken. Zaterdag organiseert een vriend van mij een feest. Dit doen ze ieder jaar met een groep vrienden om hun verjaardag te vieren. Inmiddels (na jaren) is dit uitgegroeid tot een feestje waar ongeveer 2500 mensen op af komen. Alleen als ze een uitnodiging hebben ontvangen want het is een verjaardagsfeestje.

Een hele goeie coverband, Anderkovver, treedt op en er zijn wat andere acts tussendoor. Een gezellige avond waar ik bij klets met oude bekende en vrienden.  

Eerst maar eens weer tutten. De spiegel schrikt ervan: “twee keer in 3 dagen, waaaaat?”

Aangekomen op het feestterrein eens even een rondje door de tent lopen. Het is al druk. Ah het eerste babbeltje alweer gemaakt.

 

Bandjes:

Ik ben niet zo’n kroegtijger maar ik vind het geweldig om naar livebandjes te kijken en te luisteren. Ik kan daar heerlijk van genieten. De lol die ze hebben, de muziek die ze maken. Nu staat Anderkovver op het podium, een coverband die aardig wat optredens in een jaar heeft. Ik luister en kijk er graag naar. Ze hebben erg veel lol op het podium, zijn goeie muzikanten en , niet heel onbelangrijk, ze zingen zuiver.

 

Compliment of???:

Als we dan zo een paar uur en 3 spa rood, verder zijn en Anderkovver aan de tweede set begint sta ik tegen een zijpaal van de tent geleund, rustig op mijn gemakje te kijken naar de band. Naast mij staat een groep vrienden en kennissen van mij te kletsen.

Er loopt een jonge jongen mijn kant op. Ik denk nog, in mijn jeugdige onschuld, hij gaat bier pakken achter mij, maar nee. Rechtop (zover mogelijk met zoveel alcohol in je lijf) met grote stappen komt hij op me af, buigt zich voorover en zegt tegen me: “Jij bent een mooie meid…” Ik: “Ja, en net zo oud als je moeder”… “Maar je bent toch lekker”… “Zeg je dat ook altijd zo tegen je moeder? Hoe oud ben je eigenlijk?” … “18”…Nadat ik heel hard heb gelachen zeg ik hem dat ik bijna veertig ben en denk dat ie dan wel afdruipt. Dat had ik verkeerd gedacht. “Ja dus? Dan kunnen we toch nog wel kussen.”

 

Toen viel me niks meer in en nadat ik mijn, van verbazing opengevallen, mond weer had gesloten, liep ik naar mijn vriendengroep en worstelde me tussen hen in om me daar weer op mijn gemak tussen de 35plussers te voelen.

Maar stiekem, heel stiekem denk ik: “Een dronkenman spreekt altijd de waarheid”. 😉

20140904_172246

Advertentie

3 thoughts on “Ouder worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s