Anne

Laat ik haar Anne noemen. Ze heet ook Anne, dus waarom zou ik haar anders noemen. Wat ik eigenlijk bedoel is dat Anne staat voor een heleboel andere, zij is alleen de laatste die indruk op mij heeft gemaakt door haar dommigheid.

Marktplaats:
Ik zal het uitleggen. Er zijn periodes dat ik veel met marktplaats doe. Kopen en verkopen. Het is een mooie manier om je spullen waar je op uitgekeken bent of niks meer mee doet een tweede ronde te gunnen. Ook probeer ik altijd zo goedkoop mogelijk iets aan schaffen wat ik leuk vind. Dan kijk ik eerst op marktplaats. Als ik dan iets vind dat er op lijkt dan verzin ik een manier waarop ik met kleine aanpassingen het zo kan maken dat ik het geweldig vind.

Verkoop:
Op dit moment zit ik in de verkoop modes. Alles waarvan ik een foto kan maken in huis wordt verkocht. Een oude breimachine, canvassen met een gedrukte tekening van Herman Brood erop, een buffetkast, aquariumbak, films op VHS enzo enzo.

Auto:
Een jaar of acht geleden probeerde ik mijn auto via marktplaats te verkopen. Een Renault Express. Voor autoverkoop moet je een paar euro betalen. Och ja, dat had ik er wel voor over, als ik die auto maar verkocht kreeg. Ook moet je er dan je telefoonnummer bijzetten. Dat doe ik normaal nooit (met fans enzo, je weet maar nooit ;-)).
In de advertentie had ik erbij gezet dat als je een bod had onder de 1200 euro je niet hoefde te reageren. Na drie minuten ging de telefoon al: “Grallo, iek wiel joe auto kopen, iek geef 600 euro.” “Nee meneer, onder de 1200 euro gaat ie niet weg.” Even stil aan de andere kant… “Maar iek geef joe 600 euro en kom hem noe ophalen.” “Nee sorry meneer, dat ga ik niet doen, prettige dag nog.”
Vijf minuten daarna ging de telefoon weer: halloow, jij had die oto te koop staan op marktplaats, die Express. Ik kom hem nu halen voor duizend eurootjes, hop handje contantje.” “Meneer in de advertentie had ik bieden vanaf 1200 euro geschreven. En daarnaast staat de advertentie er nog geen tien minuten op. U mag een bod doen van 1200 euro en dan kijken we of er nog iemand overheen biedt. Ik laat hem een week staan.” “Ja, maar ik doe je nu een bod, 1000 eurootjes vrouwke, en dan bent u van de auto af.”
Na nog drie van deze telefoontjes in een half uur heb ik de advertentie weer verwijderd en de auto ingeruild op een andere auto waar ik dan, zoals iedereen, duizend euro inruilkorting kreeg.

Nu:
Anne had ook een bod gedaan, op mijn koloniaalse tafel. Een mooie tafel, maar ik ben gewoon een beetje uitgekeken op het donkere hout. Ik wil alles lichter. Je mag bieden op de advertentie had ik aangevinkt en in de begeleidende tekst staat bieden vanaf honderd euro. Onze Anne bied twintig euro.
Kijk en dan moet ik altijd even nadenken, mijn eigen advertentie nog eens lezen, kijken of ik geen fouten heb gemaakt. Nee…geen fouten…er staat toch echt bieden vanaf honderd euro. Dus ik stuur Anne een mail: "Beste Anne, dank je wel voor het bod. Bieden graag vanaf €100,- Vriendelijke groet…"
Tien minuten later krijg ik van marktplaats het bericht dat het bod verwijderd is.

Tafel:
Mijn tafel is ondertussen nog steeds niet verkocht.

http://link.marktplaats.nl/862587113

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s