Mannen met baarden

Het is mode zeggen ze dan, mannen met baarden. Ik snap er niks van. Als een of andere mode goeroe uit Parijs roept dat baarden in zijn, stoppen alle jonge mannen met scheren.

Mooi:

Allemaal mooie, jonge mannen die je niet meer kunt zien achter al dat haar. Die mooie gezichten…foetsie. Geen kaaklijn meer, geen lippen, alles weg. Ik vind het echt niet mooi.

Nog lelijker:

Wat ik nog lelijker vind zijn mannen die hun baard laten staan en dan hun hoofd kaal scheren. WAAROM?? Is dat omdat vrouwen kale hoofden mooi vinden en baarden fijn aan vinden voelen? Misschien zijn die vrouwen er wel hoor. Ieder zijn eigen smaak. Ik snap het gewoon niet.

Kassa:

Laatst stond ik bij de kassa van de Lidl en was vergeten een tasje te pakken. Ik draai me om en zeg tegen de meneer met baard achter me: ”Sorry meneer mag ik even langs, ik ben een tasje vergeten te pakken”. Zegt die meneer: “Celine, herken je me niet ofzo?” Dus ik kijk nog eens goed, blijkt het een jongen te zijn waar ik scoutingleidster van ben geweest. “Oh sorry sorry maar ik kijk nooit zo goed naar mannen met baarden, je ziet er zoveel ouder uit met baard.” Zonde vind ik dat.

Makkelijk:

Veel mannen zeggen dat ze het wel makkelijk vinden zo. “Wat? Die 5 minuutjes ’s morgens die ze nodig hebben om hun gezicht te scheren?” Vrouwen geven kapitalen uit om hun lichaamshaar weg te laten halen. En dan maar te zwijgen over de tijd die het allemaal kost. Wenkbrauwen in een mooie vorm. Snorharen weg, donshaartjes op de slapen, die vervelende haartjes op de kin. Dan nog de oksels, de bikinilijn en benen. Als mannen al dat haar zo fijn vinden moeten de vrouwen dan misschien ook maar eens stoppen met scheren. Hoe zouden die mannen daar dan op reageren?

Mening:

Gisteren heb ik mijn mening eens over de redactie geroepen. Een jonge collega gevraagd waarom hij zijn baard laat staan. Bij hem was het een gevalletje van te lang niet bijgewerkt. Het moet een stoepelbaardje zijn en hij zal snel de tondeuse weer eens aanzwengelen. Hij vind een klein beetje baard wel leuk omdat, ie anders heel erg jong lijkt. “Dus…een baard maakt je oud”, denk ik dan.

De stagiaire was mee aan het luisteren en zegt: “Baarden zijn in de mode”. Ja, daar zat ik op te wachten, dat vind ik zo een zwak excuus. Dus als het in de mode is dan moeten we het maar allemaal mooi vinden. Dan moet maar iedereen stoppen met scheren.

Een of andere mode-man zit stom dronken in zijn atelier en roept dat ie geen zin heeft om zich te scheren, “weet je wat, we maken er mode van, dan scheert niemand zich meer.”

Jaren 70:

Oh ja, de stagiaire wist ook nog te melden dat de mannen in de jaren 70 ook allemaal hun baard lieten staan en dat dat allemaal weer terug komt. “Maar wie bepaald dan dat dat terug komt?” vraag ik oprecht nieuwsgierig. “Ja, dat is gewoon zo, ook met de mode”, is haar antwoord. Dus dat bepaald weer die dronken mode-man ergens in Milaan of Parijs. Met gevolg dat de helft van de mannen met baarden eruitzien als IS-strijders en de andere helft 20 jaar ouder lijkt.

Baardje:

Het is mijn mening maar hè en iedereen moet gewoon doen met z’n uiterlijk wat ie zelf wil. Daar heb ik niks over te zeggen maar, een modegoeroe ook niet. Een twee dagen oude baardje is trouwens niks mis mee, is wel stoer als je het bijhoud.

Maar mannen, laat je gezicht toch zien, dat is toch veel leuker. Een mooie lach die je gewoon ziet. De kuiltjes in de wangen of die kleine trekjes van de spieren als je zenuwachtig bent. Die mondhoek die een beetje omhoog gaat als je lief wil lachen. Nu zien we bij mannen met baarden alleen maar de fonkelende ogen en de lachrimpels naast de ogen.

Ik kijk graag naar het gehele mooie koppie 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s