Kleurtjes op Bospop

Kleurtjes

Eén keer per jaar doe ik beveiliging op het Weertse festival Bospop.  Afgelopen weekend stond ik er weer. Backstage, gekleurde polsbandjes controleren. Roze mag overal door.  Rood, overal behalve in de ruimte van de kleedlokalen. De blauwe, die ook heel erg op groen lijken en in het donker niet te onderscheiden zijn, mogen hetzelfde als de roden maar niet op het podium. De groene, die ook heel erg op blauwe lijken en in het donker niet te onderscheiden zijn, mogen wel backstage maar niet in het artiesten gedeelte. Dus eigenlijk alleen maar op de wegen eromheen om van A naar B te komen.

Dan is er nog geel, die mogen hetzelfde als blauw dus geen idee waarom we geel hebben. Een grijs bandje mag hetzelfde als rood, dus ook hier “uhhhhh waarom grijs??”.  En dan om het makkelijk te maken lopen er mensen rond die vinden dat ze heel wat te vertellen hebben op Bospop, en dat hebben ze ook want dat is de organisatie, die te pas en te onpas alle regels overrulen en vinden dat die ene met dat blauwe bandje mag wat rood mag en dat die 2 met dat rode bandje naar binnen mogen waar alleen roze mag komen.

Met als hoogtepunt de vele mensen die achterop het podium bij het optreden van Rowwen Hèze stonden. Wij kregen de mededeling dat iedereen die geen roze en rood bandje hadden ervan af moesten want het was veel te druk. Na veel discussies en wellis-niettus gesprekken ging dan eindelijk iedereen weg, maar voordat ze van het podium af waren kwam iemand anders van de organisatie dat ze niet weg hoefde en mochten blijven staan, dus iedereen weer terug.

 

ZZTop

En dan heb je nog de wereldartiesten. ZZTop top dit jaar bijvoorbeeld. We hadden beveiliging voor de deur van de kleedlokalen staan, maar ZZTop wilde voor hun eigen gang ook nog een beveiliger. Daar mochten dan roze bandjes binnen met een artistkaartje van ZZTop medewerkers en dan mochten ook niet alle ZZTop medewerkers binnen, die mochten alleen binnen met weer andere ZZTop medewerkers die zo’n artistkaartje hadden.

Tijdens het optreden van ZZTop mocht geen enkel kleurtje backstage op het podium. Dus als dan een stom dronken manager van Within Temptation voor je neus staat te razen “IK ben de manager van Within Temptation en IK ben al 10 keer hier achterop het podium geweest vandaag”, dan mag die ook niet door.

Ook Hells Angels met een grijs polsbandje mogen niet op de wc in het backstage gedeelte plassen. En dan hebben we het nog niet over de journalisten gehad, “en ja ik werk bij tv en nee jullie mogen echt niet langs”.

 

Rolstoel

Laat ik dan tot slot het even hebben over een journalist, volgens mij van de schrijvende pers. Deze man zit in een rolstoel en vroeg mij zaterdag of ie backstage bij de kleedlokalen van de artiesten naar binnen mocht, want hij moest echt heel veel interviews doen. Hij had geen juist polsbandje en mocht dan van mij ook niet langs. “Buiten mag je iedereen interviewen binnen niet”.  Alle journalisten moeten veel interviews doen niet hij alleen. Hij was er niet blij mee.

Zondag komt mijn baas naar mij toe dat er een journalist in rolstoel een klacht had ingediend dat hij niet binnen naar het toilet mocht gaan van iemand van de beveiliging. Hoe laag kun je zinken. Het is vreselijk als je in een rolstoel moet zitten en deze beste man maakt er gewoon misbruik van.

 

Eisen

Een ding is zeker voor de beveiliging van Bospop moet je aan een aantal eisen voldoen. Je moet lang op je benen kunnen staan. Geen hoogtevrees hebben. Tegen commentaar en plotselinge veranderingen kunnen. Stevig in je schoenen staan en vasthoudend zijn. Maar boven al mag je absoluut niet kleurenblind zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s